Blog

Programmeren

De voordelen van basis programmeerkennis

Technologie is niet meer weg te denken uit onze moderne wereld. Het is overal om ons heen aanwezig en komt in vrijwel elk aspect van ons leven terug, of je het nou leuk vindt of niet. Begrijpen hoe computers werken wordt hiermee steeds belangrijker. Er valt veel profijt te halen met wat basis programmeerkennis. Wij vertellen je de voordelen!

Probleemoplossend en een kritisch denkvermogen

Leren programmeren is om te beginnen een fantastische manier om je probleemoplossend en kritisch denkvermogen te verbeteren. Bij programmeren begin je namelijk met een probleem, waarna je deze in stappen oplost. Hierbij worden verschillende programmeertalen gebruikt om de oplossing met de computer te communiceren. Je leert hierbij om te gaan met grote hoeveelheden informatie en het effectief benaderen van problemen. De gestructureerde en logische manier van denken die je hierbij gebruikt staat ook wel bekend als computational thinking. Het ontwikkelen van deze vaardigheid is erg nuttig en toepasbaar op elke uitdaging die je in de toekomst nog zult tegenkomen!

Een stapje voor

Niet alleen de manier van denken zal in je voordeel werken, ook programmeren zelf wordt op steeds meer terreinen toepasbaar. Of je nou een achtergrond hebt in het bedrijfsleven of in de gezondheidszorg, mensen die geletterd zijn met deze technologieën zijn overal gewild. De tijd nemen om deze technische vaardigheden te ontwikkelen zal jou in je carrière dus een competitief voordeel geven, ongeacht waar of op wat voor manier je deze kennis zal gaan toepassen. Of je het nou gebruikt tijdens je dagelijkse werkzaamheden of om je rol efficiënter in te vullen met het gebruik van eenvoudige programma’s, deze vaardigheden zullen zowel jezelf als je werkgever ten goede komen.

Meer leren?

Lijkt programmeren je interessant maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Bij Winc Academy kun je het laagdrempelig eens uitproberen. Schrijf je in voor onze Webinar “One Hour of Code” of meld je aan voor de driedaagse Mini Course en begin meteen met het ontwikkelen van deze onmisbare vaardigheden!