Blog

Carrièreswitch naar programmeur? Echt niet!
Prikbord

Een carrièreswitch naar programmeur? Echt niet!

Een carrièreswitch naar programmeur maken is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is best spannend. Als we onze aankomende studenten spreken, dan horen we nog regelmatig deze bezwaren:

  • Ik heb geen tijd om nieuwe vaardigheden te leren
  • Ik ben bang dat ik geen baan vind
  • Ik ben niet slim genoeg en denk dat ik het niet kan

Misschien heb jij die bezwaren ook wel. En lees je dit artikel juist omdat je die bezwaren hebt. Natuurlijk kunnen we die beslissing niet voor je nemen. Maar wat we wel weten is dat de beloning VEEL groter is dan de eventuele bezwaren die je misschien hebt.

Toch werkt ons brein zo dat we de neiging hebben om beslissingen te nemen op basis van de bezwaren. We laten de bezwaren vaak zwaarder wegen dan de beloning. Zelfs als de beloningen groter zijn. En zelfs als de kans groter is dat die beloningen werkelijkheid worden dan dat de bezwaren kloppen. In de psychologie wordt dat negativiteitsbias genoemd. Het is goed om jezelf daar bewust van te zijn, dat je brein zo werkt.

Positieve verandering
Daarom benadrukken we nog eens extra dat de positieve veranderingen die voortkomen uit een carrièreswitch naar programmeur, VEEL aannemelijker zijn dan alle andere enge ‘wat als’ gedachtes… De kans is groot dat het je leven positief en blijvend verandert.

Speciaal voor jou en andere twijfelaars hebben we een gratis online les ontwikkeld waarin we dat laten zien. Tijdens deze les krijg je nieuwe inzichten en ideeën die je vooruit kunnen helpen als je twijfelt. Je bent nooit te oud om te leren :-).

Benieuwd? Hier kun je je opgeven voor de gratis online les.