Over ons

Winc Academy biedt een intensieve, praktijkgerichte programmeeropleiding waarmee mensen binnen een half jaar aan de slag kunnen als front-end developer. De opleidingen zijn in het Nederlands en vanuit huis te volgen. De studiekosten betaal je achteraf via je salaris. We hebben voor deze opzet gekozen omdat we iedereen de kans willen geven het vak van de toekomst te leren. Juist ook mensen die al aan het werk zijn en niet jaren en duizenden euro’s kunnen investeren in een loopbaanswitch.

Tekort aan programmeurs oplossen
Programmeren is het vak van de toekomst. Met steeds meer digitale toepassingen zijn steeds meer programmeurs nodig. Op dit moment zijn er al 20.000 openstaande vacatures en dat aantal neemt alleen maar toe. Het tekort aan geschikt ICT-personeel kan de groei van de economie remmen. Winc Academy wil door het versneld opleiden van talentvolle programmeurs dit tekort helpen tegengaan.

Iedereen kan programmeren
Wij denken dat er veel verborgen programmeertalent is in Nederland. Sommige mensen werken nu nog in een baan die op termijn gaat verdwijnen, zoals administratief medewerker of reisagent. Anderen zijn toe aan een nieuwe uitdaging en willen wat nieuws leren. De opleiding van Winc Academy past bij een leven lang leren waarin je je als werknemer voortdurend ontwikkelt in de richting die bij jou past. Wij willen laten zien dat iedereen kan programmeren. Het is hetzelfde als een taal leren en is dus ook prima geschikt voor mensen zonder wiskundeknobbel of technische opleiding. Met Winc Academy bereiden we zoveel mogelijk mensen voor op de digitale toekomst!

 

Het team

Dit team staat klaar om jou te laten beginnen aan een nieuwe toekomst als programmeur!

 

Maartje Blijleven

Community expert. Zorgt dat je bij Winc Academy een netwerk voor het leven opbouwt. Weet alles van digitale communicatie. Dol…

Marjolein Tromp

Docent. Leert jou hoe je een app kunt bouwen. Switchte van bedrijfskunde naar coderen. Liefhebber van muziek maken en toneelspelen.

Niels Bom

Docent bij Winc Academy. Houdt net zoveel van code als van mensen. Acrobatiekt in de zomer graag in het park.

Marijn Pijnenborg

Oprichter en bedenker. Stroomlijnt het studieproces. Duikt graag in nieuwe onderwerpen. Reist zoveel mogelijk.

Carla Snepvangers

Oprichter en bedenker. Coördineert de opleiding. Zelf omgeschoold tot programmeur. Houdt van appeltaart maar vooral van Brewster Bun.

Madelon van der Weijden

Madelon van der Weijden

Aanspreekpunt studenten. Heeft antwoord op al je vragen. Is een organisatietalent. Staat graag op de tennisbaan.

Jeroen Rutte

Jeroen Rutte

Business Development. Matcht bedrijven met programmeertalent. Snapt hoe techniek bedrijven kan versterken. Vertoeft bij iedere zonnestraal op het strand.

Partners