Blog

Baan

Wat verdien ik als front-end developer na mijn studie? Een rekensom.

Wat verdien ik eigenlijk als Front-end Developer? En wat is de investering als ik me om laat scholen? De rekensom in de praktijk.

Beginnen aan een nieuwe opleiding waarin je duizenden euro’s moet investeren kan een grote stap zijn. Gelukkig kan het ook anders! Wij bij Winc Academy willen dat iedereen de kans krijgt om een nieuwe carrière te beginnen. Daarom betaal je bij ons alleen 500 euro inschrijfkosten en de rest pas achteraf, als je aan het werk bent. 

Pas achteraf terugbetalen met een deel van je salaris
Na zes weken opleiding ben je klaar om aan de slag te gaan als junior Front-end Developer. Misschien laat je je omscholen en ga je na die zes weken bij je bestaande werkgever aan de slag. Misschien heb je een ander bedrijf op het oog. Maar het kan ook zo zijn dat alles nog open ligt en je tijdens of na je studie gaat solliciteren. In alle gevallen spreken we af dat je de kosten van de opleiding achteraf betaalt via een deel van je salaris. We sluiten hiervoor vooraf een opleidingsovereenkomst. Daarin komen we overeen dat je 16% van je bruto salaris betaalt nadat je een baan hebt gevonden. 

Lucky ones: direct aan de slag bij een partnerbedrijf van Winc Academy

Winc Academy werkt met een aantal partnerbedrijven die graag junior Front-end Developers een kans bieden. Het bedrijf betaalt een deel van de opleidingskosten, en regelt ook de afdracht van je salaris voor het deel dat je zelf betaalt. Dat betekent concreet dat je na de eerste zes weken les, twee tot vier maanden aan de slag gaat bij het bedrijf tegen (in ieder geval) minimumloon. Je hebt dus een baan en al tijdens je studie een inkomen! Via deze constructie heb je je studiekosten na een half jaar al terugbetaald, er zijn een aantal plekken beschikbaar via onze partnerbedrijven.  

De rekensom in de praktijk: achteraf betalen met een deel van je salaris

Als je zelf solliciteert na de zes weken opleiding, ga je natuurlijk meteen geld verdienen. Het gemiddelde salaris van een junior web developer ligt tussen de de € 2.300,- en €  2.805,- bruto per maand. Als je €2.300,- per maand zou verdienen, ben je binnen 14 maanden klaar met afbetalen. Wanneer je €2.805,- per maand zou verdienen, ben je zelfs al binnen één jaar klaar met afbetalen. Daarna, als je geen junior meer bent, verdien je gemiddeld €3.606,- per maand als web developer.

De rekensom in de praktijk: aan de slag via een partnerbedrijf.

Een aantal van onze studenten gaan aan de slag bij een partnerbedrijf van Winc Academy. Daar hebben we speciale afspraken mee gemaakt, waardoor je vanaf je eerste werkdag twee tot vier maanden eerst het minimumloon verdient. Dat is voor een volwassene die fulltime werkt per 1/1/2020 € 1.653,60 per maand (bruto). Na een half jaar ben je klaar met terugbetalen en verdien je tussen de € 2.300,- en €  2.805,- bruto per maand als junior web developer. Je hoeft dan geen percentage van je salaris meer terug te betalen. En als je geen junior meer bent verdien je gemiddeld €3.606,- per maand.

Vooraf betalen kan ook

Wil je liever vooraf betalen? Dat kan natuurlijk ook. In dat geval krijg je 20% korting en kost de opleiding maar €3.996,- inclusief b.t.w., exclusief de inschrijvingskosten van € 500,- inclusief b.t.w..

Ook goed om te weten: het blijkt dat 80% van de Front-end Developers binnen een maand een baan vindt. 

Next steps: vrijblijvend drie dagen leren programmeren

Wil je eens uitproberen of je programmeren leuk vindt of wil je de lesmethode van Winc Academy ervaren? Doe dan onze driedaagse Mini Course. Je leert de eerste stappen in programmeren van onze bevlogen docenten. Samen met mensen die net als jij willen ontdekken of programmeur zijn bij ze past.

En met concreet resultaat: na die drie dagen kun je bijvoorbeeld je eigen website bouwen! Spreekt dit je aan? Schrijf je dan nu in voor de Mini Course.