Blog

Samen leren programmeren is leuker dan alleen
Prikbord

Samen leren is leuker dan alleen

Wat maakt Winc Academy eigenlijk uniek? Waarom geloven wij dat iedereen kan leren programmeren? In dit artikel leggen we het uit. Wij denken bij Winc Academy namelijk dat er veel onontdekt programmeer talent is in Nederland.  Daarom hebben we een uniek concept bedacht, naar Amerikaans model, dat nog niet eerder in Nederland geïntroduceerd werd. Je leert bij Winc Academy niet alleen programmeren, maar word ook echt opgeleid tot programmeur.

Veel contact
Je leert samen met andere studenten en via de online community heb je veel contact. Daardoor leer  je niet alleen sneller, maar het is ook leuker. Als je samen leert, help je elkaar verder. Bovendien maken we voor de online community gebruik van het platform Slack, waar veel developers ook in hun dagelijkse werk mee werken. Zo heb je meteen ervaring met een tool waar je straks in je werk waarschijnlijk ook gebruik van maakt. Winc Academy front-end student Martijn zegt erover: ‘Door dat online leren ben je nu eigenlijk heel flexibel en toch zit je bij elkaar via de videoconference en online-communicatiemiddelen. Eerst heb ik de mini-course van 3 dagen gedaan, pas daarna heb ik de knoop echt doorgehakt. Toen wist ik dat het iets voor mij was. En de manier van lesgeven vond ik ook leuk.’

Teamwork
Als programmeur werk je zelden alleen. Je zit in een projectteam en wat jij maakt, heeft invloed op het werk van je collega’s.  In je team vraag je regelmatig om elkaars hulp of feedback op het werk dat je gedaan hebt. In onze opleiding komen feedback geven en krijgen, en elkaar coachen dan ook uitgebreid aan de orde. Zo kun je in de praktijk ervaren dat samen leren en samen werken je veel kan opleveren.

Nog even de voordelen van Winc Academy op een rij:

  • In half jaar ben je opgeleid tot front-end developer. Alle aspecten van het vak leer je in korte tijd. Breder dan een bootcamp, korter dan een hbo-opleiding. Je kunt dus snel aan de slag!
  • Online en praktijk gecombineerd. De eerste zes weken volg je de lessen vanuit huis. Daarna werk je bij een bedrijf, mét salaris.
  • Achteraf betalen. De opleiding betaal je met een deel van je salaris, geen grote investeringen vooraf dus! Daarnaast heeft Winc Academy veel contacten met het bedrijfsleven, waardoor je een grotere kans hebt op een betaalde baan
  • Voor iedereen. Iedereen kan leren programmeren. Je hebt voor Winc Academy geen vooropleiding of wiskundige achtergrond nodig. Als je van puzzelen houdt, het leuk vindt om samen te werken en doorzet, dan kun jij het ook!
  • Nederlands sprekende leraren helpen je op weg, de modules zijn (meestal) Engelstalig, omdat we het beste lesmateriaal inkopen van gerenommeerde opleidingsinstituten van over de hele wereld.
Interesse? Hier kun je je aanmelden!