Blog

In de media

Winc Academy oprichters verkopen zusterbedrijf Solvo aan Etos

Winc Academy oprichters Marijn Pijnenborg en Carla Snepvangers hebben Solvo verkocht (zusterbedrijf van Winc Academy) aan Etos. En daarom nog meer tijd om van Winc Academy een succes te maken. Ook RTL nieuws schreef erover. Het bericht hieronder en de afbeeldingen komen van RTLnieuws.nl.

 

Etos doet overname, zet in op aanbieden van gezondheidsinfo

08 oktober 2019 12:30Aangepast: 08 oktober 2019 12:35
 

Een filiaal van Etos in Leidschendam.Beeld © Eigen beeld

Drogisterijketen Etos wil meer dan alleen tandpasta, pijnstillers en vitamines verkopen en gaat inzetten op het aanbieden van informatie over gezondheid en welzijn. Hiervoor heeft het Solvo Groep overgenomen, waar informatiesites gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl onder vallen.

Op deze sites kan iedereen informatie vinden over alle ziekenhuizen in Nederland en welke behandelingen ze doen, en informatie vinden over gezondheid in het algemeen of specifieke klachten als een zere keel, aambeien of een alcoholverslaving.

‘Gouden combinatie’ 

Maandelijks bezoeken zes miljoen mensen één van deze sites, volgens de drogisterijketen. Niet voor niets noemt Etos, onderdeel van het beursgenoteerde Ahold Delhaize, het samengaan met Solvo Groep ‘een gouden combinatie’. 

Door de overname moet het grootste gezondheidsplatform van Nederland ontstaan. De verschillende domeinnamen blijven nu nog zoals ze zijn, maar Etos kijkt ernaar of ze geïntegreerd kunnen worden, aldus woordvoerder Pauline van den Brandhof.

Sites verwijzen naar Etos

Wie binnenkort via dokterdokter.nl zoekt naar informatie over bijvoorbeeld een griepje, kan doorverwezen worden naar Etos voor bijvoorbeeld paracetamol, een hoestdrank, vitamine C of zakdoekjes. Door de overname bereikt Etos dus in één klap heel veel potentiële klanten.

In de winkels kunnen klanten ook nog terecht voor advies, en eventueel worden ze doorverwijzen naar één van de platforms, legt Van den Brandhof uit. “Niet alleen wordt ons bereik groter, de dienstverlening wordt ook beter.”

Nederland telt 550 Etos-filialen. Er werken 5400 medewerkers waarvan 2400 gediplomeerde drogisten. Dit laatste moet volgens de wet. Winkels die zelfzorggeneesmiddelen verkopen hebben namelijk een adviesplicht, die alleen gegeven mag worden door drogisten