‘Programmeren is als een taal leren, onwijs leuk en goed te doen!’

Carla Snepvangers

“Toen ik stopte met een uitzichtloze baan vroeg ik me af: wat is dan wél het vak van de toekomst?” Verschillende mensen vertelden Carla Snepvangers dat dat programmeren was. Ze wilde weten of ze dat zou kunnen en ging op zoek naar manieren om het zichzelf te leren. “Als je gaat googelen zie je door de bomen het bos niet, je vindt van alles en weet niet wat de eerste stap is.” Na een online bootcamp in Amerika wist ze het zeker: iedereen kan leren programmeren en het is nog leuk ook!

 

Snel als programmeur de praktijk in
“Ik had het gevoel dat je voor programmeren heel slim moest zijn, dat het ingewikkeld was. Ik merkte al snel dat dat helemaal niet zo was. Het is niet wiskundig, het is eigenlijk gewoon een taal. Een taal om met computers te praten. En ik vond het onwijs leuk om die te leren!” Toen ze dat eenmaal doorhad, vloog ze door de bootcamp. “Het gekke is: na afloop dacht ik nog steeds, ben ik nu echt programmeur? Kan ik nu al in de praktijk aan de slag, zo makkelijk kan het toch niet zijn? Maar dat is het dus wel!

Ideale opleiding: online met support
Daarna besloot Carla haar ervaringen als programmeur in te zetten om zelf de ideale opleiding te vormen. “Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de kans te geven op deze nieuwe toekomst.” Zo merkte ze dat een 100% online bootcamp discipline vraagt. “Ik had best last van uitstelgedrag. Dat doen we dus bij Winc anders. Wel de gemakken van een online opleiding, maar met realtime steun van een mentor en klasgenoten.” Met Winc Academy wil ze het mensen zo makkelijk mogelijk maken om programmeur te worden. “Het is niet alleen voor briljante beta’s op een zolderkamer, jij kan het ook leren. Ik wil dat iedereen weet dat dit een superleuk vak is met volop kans op een baan, tot ver in de toekomst!”

 

Wil je ook een carrièreswitch maken naar de leuke en goedbetaalde baan? Volg de Mini course en kijk of het bij je past en of je het leuk vindt. Mét concreet resultaat.