Van massacommunicatie naar computerfluisteraar

Eurvin Morman

Eurvin is op 30 september 2019 begonnen met de opleiding tot front-end developer en op 15 november 2019 gestart met zijn baan bij Bol.com.

Een dag uit het leven van een front-end developer trainee

[04:30] De letters op scherm beginnen te dansen en iedere keer als ik het ongedaan probeer te maken verspringen ze. Huh, hoe kan dit? Ik schrik wakker. Een klein jaar vol lastige keuzes, aanmodderen en experimenteren met deze dromen als resultaat. Waar ben ik aan begonnen… Ik draai me om en slaap verder.

Winc Academy front-end developer trainees Eurvin en Martijn

Het ritme van de dag is terug van weggeweest.

[8:55] Ik zet een kop thee voordat de eerste les begint. Na ruim vier weken is het ritme van de dag weer terug van nooit weggeweest. Na vele gesprekken, testen en open dagen is het de programmeercursus van Winc Academy geworden. Waarom? Omdat die het meest past bij mij past. Kort, intensief, met een gezamenlijk schema, maar ook met de vrijheid van ‘remote’ leren.’

Gevoel van motivatie is tijdens de cursus alleen maar gegroeid.

[13:00] Even in-checken. Hoe krijg ik dit werkend en op het scherm? Dit is toch iets anders dan even een WordPress websitetje ontwerpen, wat ik in mijn vrije tijd vooral deed. Uitdagend maar vooral ook stimulerend en dus haal ik er heel veel voldoening uit. Dat gevoel van motivatie is tijdens de cursus alleen maar gegroeid. Het managen van social media kanalen was leuk, maar lang niet zo stimulerend als wat ik nu doe. Een goede keuze dus!

Alle puzzelstukjes vallen tijdens de cursus op hun plek.

[17:00] Intensief, zo kan ik een dag vol programmeren het best omschrijven. Over een uur is de deadline voor het inleveren van de opdracht. Dat ga ik nooit halen, dat gevoel heb ik iedere dag. Ondertussen weet dat ik het leerdoel voor de dag waarschijnlijk wel bereikt heb. Alle puzzelstukjes die ik het afgelopen half jaar zelf al los verzameld heb vallen tijdens de cursus op hun plek. Ik zie het grotere plaatje en besluit mij de komende uren nog even vol op de opdracht te storten.

Bij een van de partners van Winc Academy op gesprek voor een baan.

[20:00] ‘Trust the process’ – Voldaan en met positief gevoel kijk ik terug op de dag, de week, de laatste maand en vooral het afgelopen jaar. Via Winc Academy ben ik bij een van hun partners op gesprek geweest. Over twee weken begin ik met de juiste bagage aan een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Hoe, wat, waar deel ik op een later moment.

Dit artikel is geschreven door Eurvin in de vijfde week van de 6-weekse Front-end Opleiding. 

Wil je net als Eurvin ook een carrièreswitch maken naar een leuke en goedbetaalde baan? Doe de persoonlijkheidstest om te kijken of programmeren bij je past, of test je kennis als je al enige programmeer ervaring hebt!