Welke programmeer opleiding past bij mij?

Overweeg je een carrièreswitch naar een leuke en goedbetaalde baan als programmeur? Dan is het fijn om een checklist te hebben zodat je de verschillende opleidingen met elkaar kunt vergelijken. Hier download je een checklist om te beoordelen waar jouw ideale opleiding aan moet voldoen. 

Misschien vraag je je na het doen van deze checklist af hoe dat bij Winc Academy geregeld is. Om je tijd te besparen hebben we hieronder per punt de antwoorden van Winc Academy voor je op een rij gezet en kun je die met andere opleidingen vergelijken.

 

1. Balans theorie en praktijk. Wordt alles aangeboden wat je moet kunnen als programmeur? Leer je alleen de theorie of breng je het ook in de praktijk?

Winc Academy werkt met project-based learning (PBL). In deze methodiek staan praktijkgerichte projecten centraal. Daarin doe je actief en relatief zelfstandig kennis op. Die werkwijze zorgt ervoor dat wat je leert beter en blijvend in je systeem komt. En na zes weken kun je het direct toepassen in de praktijk! Het programma is opgebouwd rond drie thema’s: Craft, Progress en Team. Die unieke combinatie zorgt ervoor dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig developer die kan samenwerken binnen een team om tot een goed resultaat te komen.

 

2. Kosten: betaal je vooraf of achteraf? Bedenk voor jezelf: wat ben ik bereid te investeren en is dat realistisch?

Wij geloven erin dat je na onze opleiding snel aan de slag komt. Daarom betaal je bij Winc Academy achteraf je studiekosten terug met een deel van je salaris. Alleen de inschrijfkosten van € 500,- betaal je vooraf. Meer informatie hierover lees je op www.wincacademy.nl/faq 

 

3. Tijdsduur: hoe lang duurt de opleiding? Is dat te combineren met mijn huidige omstandigheden?

De opleiding tot front-end developer duurt een half jaar. Eerst krijg je 6 weken theorie, dan doe je 4,5 maand praktijkervaring op. Onder begeleiding van onze ervaren docenten natuurlijk, inclusief een aantal terugkomdagen. Daarna ben je klaar om zelfstandig als junior front-end developer te werken.

 

4. Locatie: is het dichtbij of ver? Kan ik het vanuit mijn eigen huis of werkomgeving volgen of moet ik ver reizen?

De lessen van Winc Academy zijn online, vanuit je eigen huis of werkomgeving te volgen. Daarnaast hebben we contact met leerbedrijven verspreid over heel Nederland. Zodat je in je eigen regio terecht kunt. Een aantal dagen verwachten we je op ons hoofdkantoor in Amsterdam, om kennis te maken met de andere studenten.

 

5. Ervaren docenten en begeleiding. Werken de docenten nog steeds in de praktijk? Zijn ze volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Onze docenten werken naast hun baan bij Winc Academy ook nog steeds in de praktijk. Daardoor zijn ze goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo leer jij precies wat nodig is.

     

6. Lesmateriaal en tools. Is het lesmateriaal up-to-date? Worden de modules regelmatig aangepast aan de behoefte vanuit bedrijven? Hoe weet je dat?

Het lesmateriaal van Winc Academy is volledig up-to-date. De modules kopen we extern in bij gerenommeerde opleidingsinstituten van over de hele wereld. Zo hoeven we een module niet een bepaalde tijd te gebruiken en zijn we flexibel om deze aan te passen als we zien dat de behoefte vanuit bedrijven is veranderd. Of als er een betere lesmodule beschikbaar is. Onze leraren zijn voortdurend op zoek naar het beste lesmateriaal.

     

7. Kans op een baan. Heeft de opleider ook een groot netwerk bij bedrijven? Kun je als student gebruik maken van dat netwerk om een stage of baan te vinden? Biedt de opleider ook een baan aan?

Winc Academy heeft een groot netwerk bij bedrijven. We doen ons uiterste best om onze studenten aansluitend aan de 6-weekse opleiding meteen te plaatsten bij een van de partnerbedrijven. Dan betaal je je opleiding meteen al terug en ben je na een half jaar klaar om aan de slag te gaan als junior front-end developer.     

 

8. Eerste indruk. Heb ik een goed gevoel bij de aanbieder van de opleiding?

‘Heb ik een goed gevoel bij de aanbieder van de opleiding?’ Daar kun je natuurlijk alleen zelf antwoord op geven. Op www.wincacademy.nl kun je zien wie er bij Winc Academy werken, waarom we geloven dat er veel onontdekt programmeertalent is in Nederland en waarom we met Winc Academy zijn gestart.

     

9. Autoriteit. Is de opleiding zichtbaar? Zijn er anderen die over hen schrijven? Zijn er reviews op bijvoorbeeld Google?

Winc Academy is meerdere keren in het nieuws geweest, o.a. met een item op RTLZ, een artikel in de Emerce en een interview in de Telegraaf. Daarnaast kun je op Google in de reviews lezen wat de studenten van Winc Academy vinden. Op dit moment krijgen we van onze studenten op Google reviews 4,9 van de 5 sterren.

We hopen dat deze informatie je heeft geholpen bij het kiezen van de juiste opleiding om te leren programmeren. Het lijkt ons erg leuk jou als student bij Winc Academy te verwelkomen. Als je de checklist wilt uitprinten, dan kun je hem hier downloaden.

 

 

Next steps

Heb je al eens onderzocht of programmeren echt iets voor jou is? Hier kun je gratis een gerenommeerde persoonlijkheidstest doen om in 3 minuten te ontdekken of programmeren bij je past. 

 

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Madelon van

Student relations: 088 166 03 16 of via de mail: welkom@wincacademy.nl.

Heel veel succes met leren programmeren!

 

Hartelijke groeten,

Marijn Pijnenborg en Carla Snepvangers,

Founders Winc Academy