Wat kost de opleiding

Wat kost de opleiding?

Beginnen aan een nieuwe opleiding waarin je duizenden euro’s moet investeren kan een grote stap zijn. Gelukkig kan het ook anders! Wij bij Winc Academy willen dat iedereen de kans krijgt om een nieuwe carriere te beginnen.

Je betaalt niets tot je een goed betaalde baan hebt


Winc betaalt jouw opleiding totdat je meer dan €30.000,- per jaar verdient. Tot die tijd betaal je alleen de inschrijvingskosten van €500,-

Wat je maandelijks betaalt hangt af van je salaris


Wanneer je start met je nieuwe baan èn meer dan €2.500,- per maand verdient, begin je met terugbetalen gebasseerd op je inkomen.

Vooraf betalen kan ook. Je betaalt dan €7.200,-

€500

Betaal €500 inschrijfkosten 

16% 

Betaal  16% van je salaris gedurende 18 maanden voor de kosten van je opleiding

€0

Moet je stoppen met werken of heb je geen inkomen. Dan betaal je niets!

Baangarantie

Op het moment dat je start aan de opleiding gaan we samen op zoek naar een nieuwe baan. Om dit voor elkaar te krijgen begeleiden we je actief in je zoektocht naar een nieuwe baan.

No cure no pay: als je binnen drie maanden geen werk gevonden hebt, dan hoef je onze opleiding niet te betalen.

Actieve begeleiding 

Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat je snel aan het werk bent. Wat houdt dat in?

 • Tijdens de opleiding werk je aan de opbouw van je eigen portfolio op Github.
 • Je leert hoe je het best je CV kunt opmaken en je LinkedIn profiel kunt inrichten en inzetten.
 • We stellen je voor aan onze partnerbedrijven.
 • We adviseren je hoe je de beste motivatie- en sollicitatiebrieven schrijft.
 • We oefenen met jou je sollicitatiegesprekken en testen.
 • Je krijgt van ons een account op Huntr, waarmee je jouw zoektocht naar werk effectief kunt organiseren.
 • Vanaf het moment dat je je diploma hebt, word je automatisch lid van ons alumni-netwerk, waar ervaringen en vacatures door oud-studenten met elkaar gedeeld worden.

Partnerbedrijven 

Winc Academy werkt met een aantal partnerbedrijven die graag junior Front-end Developers een kans bieden. Per lichting hebben we een beperkt aantal plekken beschikbaar bij partnerbedrijven.

Ga je aan de slag bij een van deze bedrijven dan kan je het volgende verwachten:

 • Het bedrijf zal de opleiding voor je betalen. In ruil hiervoor werk je de eerste 4,5 maand tegen het minimumloon.
 • Je komt minimaal 4,5 maand in dienst van het bedrijf.

Wat betaal je als je aan het werk bent?

Hoeveel ga je betalen wanneer je aan het werk bent als programmeur?
Je betaalt met een percentage van je inkomen. Namelijk 16% gedurende 18 maanden.
Je begint pas met aflossen wanneer jouw salaris €2.500 bruto per maand (€30.000 p.j.) is of hoger. 
Tot die tijd hoef je niet te betalen. Je betaalt nooit meer dan €9.500 totaal.

 
dan
 

Bereken hier de kosten voor de opleiding voor jouw salaris.

Jouw bruto salaris per maand:

€2500 €3333

van is per maand.

Totale aflossing:
x 18 maanden.
Loading

Partnerbedrijven

Meest gestelde vragen over betaling en baan

Wij weten dat je na onze opleiding snel aan de slag komt. Daarom durven wij het risico wel te nemen om je de opleiding pas te laten betalen als je aan het werk bent.

Er zijn drie varianten:

 1. Vanaf het moment dat je €2.500,- per maand of meer verdient betaal je 16% van je bruto salaris gedurende 18 maanden. Je betaalt nooit meer dan €9.500,- totaal; naast €500,- inschrijfgeld.
 2. Als je bij één van onze partnerbedrijven aan de slag gaat, dan betaalt dit bedrijf een deel van de opleiding. Daarnaast investeer je zelf ook door twintig weken tegen minimumloon te werken. Na afloop van deze periode is je opleiding volledig betaald.
 3. Als je binnen twee weken na het afronden van je opleiding besluit om toch in één keer te betalen, dan kan dat met 10% korting op het maximum bedrag van €9.500,- (excl. inschrijfgeld €500,-), te weten €8.550,-.

Het percentage dat je afbetaalt staat vast. Dit percentage is gebaseerd op een gemiddeld salaris voor een junior webdeveloper, zodat je voldoende geld overhoudt om van te leven. Er is wel een maximumbedrag van €9.500,- voor terugbetaling. Verdien je meer dan gemiddeld, dan heb je dus sneller dit maximumbedrag bereikt.

Wij garanderen dat je binnen drie maanden aan het werk bent. We hebben hiervoor een succesvol proces ontwikkelt, waarbij je tijdens de opleiding al werkt aan het vinden van je toekomstige baan. We helpen je bij het samenstellen van je portfolio, je CV en LinkedIn profiel. We adviseren je hoe je de beste sollicitatiebrieven schrijft en oefenen gesprekken met je. Wij weten dat je binnen drie maanden werk gevonden hebt, als je na afronding van je opleiding tenminste vijf keer per week reageert op een vacature. Je krijgt van ons een account op Huntr, waarmee je deze zoektocht naar werk effectief kunt organiseren.

Daarnaast heeft Winc Academy heeft een groot netwerk van bedrijven die werk hebben voor programmeurs en we stellen jou daar actief voor als potentiële kandidaat. 80% van onze studenten heeft aansluitend aan de opleiding een baan gevonden bij één van onze partnerbedrijven.

Als je binnen drie maanden geen werk gevonden hebt, terwijl je wel actief gesolliciteerd hebt, dan hoef je ons niet te betalen.

Ik wil da de opleiding als freelancer aan de slag, hoe werkt het dan met de betalingsregeling?
Voor freelancers maken we een betalingsovereenkomst op maat, waarbij we afspreken dat je een percentage van de bruto omzet afdraagt. De looptijd van deze betalingsovereenkomst is flexibel, omdat je als freelancer eerst je portfolio/cv moet opbouwen.

Hoe lang moet ik afbetalen?
Start je de opleiding met een baan bij een partnerbedrijf, dan krijg je 20 weken minimumloon in plaats van een marktconform salaris. De opleiding is daarna afbetaald.

De standaard afbetalingstermijn voor werknemers in loondienst bij andere bedrijven is 18 maanden. Heb je het maximumbedrag eerder bereikt dan kun je eerder stoppen met afbetalen. Voor freelancers geldt een andere regeling.

Wat zijn de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld boeken?
Het enige dat je zelf beschikbaar moet hebben is een goede computer en een goede internetverbinding. Alle lesmateriaal is inbegrepen in de opleiding. Ook het betaalde abonnement van Slack is voor rekening van Winc Academy tot het eind van de opleiding.

Krijg ik reiskosten vergoed?
Er is geen reiskostenvergoeding.

Kan ik studiefinanciering of subsidie aanvragen als ik deze opleiding volg?
Winc Academy is een particuliere opleiding, je komt dus niet in aanmerking voor studiefinanciering. Omdat je de studiekosten pas achteraf via je salaris hoeft te betalen, zal dit in de praktijk weinig problemen opleveren. Mocht je starten vanuit een WW- of bijstandssituatie, neem dan even contact op met de gemeente. Soms kun je de aanschafkosten van de laptop vergoed krijgen of studeren met behoud van uitkering.

Meer vragen? Geef je op voor de online open avond!