Wij leren je niet programmeren, maar leiden je op tot programmeur. Zodat je direct aan de slag kan.

Klik hier als je informatie over Front-end | Flex wilt. 

Deze pagina gaat over de lesmethode van Front-end | Fulltime.

Winc Academy leidt je op tot Front-end Developer. Na de opleiding kun je direct aan de slag als junior webdeveloper. Wij werken met Project-Based Learning (PBL). In deze methodiek staan praktijkgerichte projecten centraal. Daarin doe je actief en relatief zelfstandig kennis op. Na 6 weken kun je het direct toepassen in de praktijk!

Het programma is opgebouwd rond drie thema’s: Craft, Progress en Team. De combinatie zorgt ervoor dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig developer, die kan samenwerken binnen een team om tot een goed resultaat te komen.

Craft


Craft gaat over het maken en implementeren van software, het juist bouwen van de oplossing.
Dit thema gaat over het programmeren zelf. Je leert alle vaardigheden die een programmeur nodig heeft, zoals werken met design patterns, databases en test automation.

Progress


Progress gaat over het proces van idee tot oplevering, het bouwen van de juiste oplossing.
Hoe kom je tot het goede eindresultaat binnen de afgesproken kaders? Hoe breng je structuur aan in je werk? Dat houdt bijvoorbeeld in: hoe bouw je het juiste ding, wat is User Experience, wireframing en hoe werk je in een scrum team.

Team


Team gaat over samenwerking, gedrag en houding in het team en daarbuiten.
Als programmeur werk je zelden alleen. Je werkt samen met je collega’s aan een project en wat jij maakt, heeft invloed op het werk van je collega’s. Je leert o.a. om feedback te geven, te ontvangen, gevoeligheden herkennen en je krijgt coaching.

Persoonlijke begeleiding

Of je nu meedoet aan de Mini Course of de Front-end Opleiding, wij zorgen voor persoonlijke begeleiding. Iedere Winc-student werkt in een eigen klas. Je hebt dagelijks online colleges die ongeveer een half uur tot een uur duren. Hierin hebben we live verbinding met elkaar via video-conferencing. Je kunt vragen stellen, programmeer problemen delen en er is ook zeker ruimte voor gezelligheid. Precies zoals je dat in een live klas gewend bent. 

Kijk hier wie de docenten zijn.

Wat is remote leren?

 

Hoe werkt dat nou eigenlijk, een online live lesprogramma? Je volgt onze lessen via je eigen computer. Ook je opdrachten doe je via de computer. Dat betekent dat je vanaf elke locatie kan meedoen. Je kan er zelf voor kiezen of je thuis werkt, in de bibliotheek of in de plaatselijke koffiebar.

Met je medestudenten zit je in een eigen afgeschermde groep op het online community platform Slack. De docenten en gastsprekers geven daar live videolessen. Via Slack communiceer je met elkaar over alles wat met de opleiding te maken heeft. Als je vragen hebt of vast zit, deel je het in de groep. Er is altijd iemand die jou kan helpen. Komen jullie er samen niet uit, dan helpt de docent. Deze is de hele dag aanwezig en leest mee met alle Slack-gesprekken.

Hoe ziet een week Front-end Opleiding eruit

Het lesprogramma is ontwikkeld samen met experts uit de praktijk. Zij werken bij bedrijven met veeleisende online platforms en weten dus wat programmeurs moeten kunnen.  

1

Webdevelopment een introductie

System setup, Team Building, (Vanilla) JavaScript, Git en Github, duo-opdracht

2

UserXperience en Interactie

User Story Mapping, more Vanilla JavaScript, DOM manipulation, User Interaction, Unit Testing, LinkedIn aanmaken / bijwerken, individuele opdracht

3

Het RESTful web

APIs en webcommunicatie, RESTful APIs, Peer 2 Peer feedback, Databases, individuele opdracht

4

Frontend Frameworks

Scrum, Agile werken, Advanced CSS, CSS Animations, Feedback geven, Presenteren, groepsopdracht

5

Patronen en paradigma’s

Front-end framework: React, Online communicatie, Paradigma’s: Functional Programming, Object Oriented, Software patronen, Refactoren, State Management

6

Het moderne web en eindopdracht

Moderne browser APIs, Performance, Domain Modelling, Eindopdracht

Lees hier meer over de Front-end Opleiding 

Welke talen leer je?

HTML5

HTML5

CSS3

CSS3

JavaScipt

JavaScript

React

React

Redux

Redux

32196900

Jest

Begin nu je nieuwe carrière!