Een nieuwe uitdaging: leren programmeren

Fleur Rahimi-Schneiders

Fleur is op 30 september 2019 begonnen met de opleiding tot front-end developer en op 1 december 2019 gestart met haar baan binnen web development bij Lemone B.V. – Lees hier over haar eerste werkweek.

— 

Ik heb veel leuke reacties ontvangen, toen ik vertelde dat ik nu leer programmeren. Ook veel vragen hoe ik tot deze keuze ben gekomen en hoe het is nu ik reeds gestart ben. Via deze weg wil ik mijn relaas met jullie delen.

Nieuwe focus nu de kinderen groter worden

De laatste paar jaar was mijn gezin mijn focus. Nu de jongste over een half jaar naar de basisschool gaat, vond ik het wel weer tijd om iets voor mezelf te gaan doen. Iets waar ik genoeg uitdaging in kan vinden. Omdat ik graag puzzel, werd ik door iemand op het idee gebracht om eens te gaan kijken of programmeren niet wat is voor mij. Ik ben wat rond gaan kijken en zag allemaal studies van 3 of 4 jaar lang. Tot ik Winc Academy voorbij zag komen.

Theorie en praktijk gecombineerd

‘Zij leiden je in een half jaar op tot front-end-programmeur. Voor mij is het ideaal. Een periode van een half jaar is overzichtelijk. Je wordt opgeleid in zes weken en vervolgens krijg je in twintig weken ook nog de werkervaring. Je brengt dus het geleerde meteen in de praktijk.’

Twijfel: kan ik dit wel?

Eerlijk gezegd twijfelde ik wel voordat ik de knoop doorhakte. Programmeren dat klinkt zo technisch. Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht. Ik dacht: kan ik dit wel? Gelukkig kon je bij Winc Academy ook een online cursus van 3 dagen volgen om te kijken of programmeren echt wat voor je is. Nadat ik deze cursus had gevolgd, wist ik het zeker. Dit vind ik echt heel leuk. Je wordt steeds uitgedaagd en dat spreekt me heel erg aan.

Van bikkelen naar kwartjes die vallen

Inmiddels ben ik al begonnen met de front-end-opleiding en zitten er al vier weken op. Het is heel intensief. Ik heb het in de eerste weken even zwaar gehad. Het is zo’n nieuwe wereld, programmeren. Maar ik wilde dit zo graag en heb echt even moeten bikkelen. Uiteindelijk vielen de kwartjes.

Dynamisch en uitdagend

Programmeren is niet leren en pas doorgaan naar een volgend onderdeel als je het voorgaande 100% kent. Nee programmeren is leren, toepassen, proberen, vastlopen, iets anders proberen, testen, experimenteren, herhalen… etc. Het is heel dynamisch en uitdagend! En als je dat doorhebt dan gaat er een wereld voor je open.’ 

Wil je weten hoe Fleur haar eerste werkweek bij Lemone B.V. heeft ervaren? Lees dan hier verder! 

Wil je net als Fleur ook een carrièreswitch maken naar een leuke en goedbetaalde baan? Doe de persoonlijkheidstest om te kijken of programmeren bij je past, of test je kennis als je al enige programmeer ervaring hebt!