'Het roer om: leren programmeren'

Heather Hoekstra

Tot niet zo heel lang geleden studeerde ik nog Cultureel Erfgoed. Hoewel ik hier veel leerde, werd het mij met de tijd steeds duidelijker dat dit toch echt niet bij mij paste, en zag ik mijzelf al helemaal niet werken in dit vakgebied. Ik besloot het roer om te gooien, en te stoppen. Wat zou ik in plaats daarvan gaan doen? Beginnen aan een andere, meerjarige opleiding zag ik niet zitten. Ik had zin om te gaan werken!

Al vrij snel kwam het idee om te gaan programmeren naar boven drijven

Dit idee speelde al tijden in mijn achterhoofd, maar ik had mij er nooit in verdiept omdat ik met andere dingen bezig was, én omdat ik dacht dat ik daar toch echt niet technisch genoeg voor was. Maar toen ik er meer over ging lezen kwam ik verschillende lijstjes tegen met eigenschappen die je als programmeur moest hebben. Ik herkende deze eigenschappen allemaal! Dit versterkte voor mij het gevoel dat ik op het juiste spoor was en ik begon met zoeken naar opleidingsmogelijkheden. Al vrij snel kwam ik bij Winc Academy uit omdat zij een 3-daagse Mini Course aanboden waarbij je kon ervaren of het programmeren ook echt wat voor je was. Hier heb ik mij direct voor aangemeld.

Tijdens de Mini Course viel alles op z’n plek

Het waren drie hele intensieve dagen, waarop we heel veel leerden, en ik vond het geweldig! Vooraf had ik niet gedacht in zo’n korte tijd zoveel te kunnen leren. Op de derde dag maakten we met HTML en CSS een eigen website en ik was erg trots op het resultaat. Daarna waren bij mij alle resterende twijfels weggenomen en heb ik mij aangemeld voor de volledige front-end opleiding. Die is ondertussen alweer drie weken bezig. Hierin hebben wij vooral veel JavaScript geleerd, wat weer een hele nieuwe wereld is.

Een geweldig gevoel 

Sommige dingen heb ik snel onder de knie, andere dingen hebben wat meer tijd nodig om te landen. Maar wanneer het kwartje dan valt, en wat je probeert te maken werkt, geeft dit een geweldig gevoel! Hoewel de opleiding remote is, is het toch erg gezellig in de chat en is iedereen behulpzaam, zowel docenten als medestudenten. Af en toe is er een opleidingsdag in Amsterdam, waarbij het ook leuk is elkaar even te zien.

Nog drie weken, en dan is het eerste opleidingsgedeelte afgelopen. Dan gaat iedereen aan de slag bij verschillende bedrijven, waarbij we natuurlijk nog wel begeleid worden. Daar kijk ik erg naar uit, want na die eerste zes weken ben ik natuurlijk nog lang niet uitgeleerd! Ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet. Ik heb het idee dat ik nu eindelijk iets doe dat écht bij mij past en waarin ik mij kan blijven ontwikkelen. Ik kijk er naar uit straks ergens aan de slag te kunnen gaan!

Wil je ook een carrièreswitch maken naar de leuke en goedbetaalde baan? Volg net als Heather de Mini Course en kijk of het bij je past en of je het leuk vindt. Mét concreet resultaat.