Van klantenservice naar Front-end Developer

Marit Gerritsen

Marit is op 30 september 2019 begonnen met de opleiding tot front-end developer en op 1 december 2019 gestart bij Visma Labs.

Voordat ik een carrièreswitch maakte, was ik werkzaam bij de klantenservice. Ik zag mezelf dat niet tot mijn pensioen doen, ik heb meer uitdaging nodig. Eigenlijk was ik altijd al geïnteresseerd in: hoe gaat dat nou eigenlijk? Hoe kan het dat iemand wel een call krijgt en ik niet? De techniek hierachter interesseert me zo erg, dat ik dacht hier moet ik wat mee.

Bijna anderhalf jaar ben ik bezig geweest om te kijken hoe of wat, wat ik dan wilde. Want IT is natuurlijk eigenlijk heel breed. En toen kwam Winc Academy op mijn pad en dacht: ik ga ervoor! Beginnen met de opleiding tot front-end developer.

Waarom? Het was meer een gevoel dan dat ik echt denk: dit zal de beste zijn. De opleiding was vrij nieuw dus ik kon geen reviews of zo iets lezen. Maar het gevoel dat ik erbij had, de openheid, het enthousiasme: daar werd ik zelf ook helemaal enthousiast van! Toen dacht ik, dit past gewoon bij mij. En dat is voor mij belangrijker dan andere dingen. Dus echt een gevoel, ja!

“De mensen van Winc zijn echt een heel leuk team. Ook al zit het even niet mee, het enthousiasme is aanstekelijk. En bovendien kan ik veel van ze leren.”

Deze carrièreswitch begon met de Mini Course. Dat was zwaar. Ik was op dat moment ziek, dat was echt balen. Het was voor mij daardoor een extra struggle, maar met echt puzzelen kom je er wel. En dat vind ik heel leuk, dus het gaf een voldaan gevoel. Aan het einde klapte ik mijn laptop dicht en dacht ik wel: ik ga nu slapen, laat me! Maar de volgende dag voelde ik mij weer wat beter en had ik echt een tevreden gevoel over wat ik toch maar had gemaakt.

Leuk om samen te werken

Ik ben nu net begonnen aan de opleiding en verwacht de komende tijd struggles en frustraties, maar ook heel veel plezier! Ik denk dat het leuk is om in teamverband te werken, de andere Winc-ers te leren kennen en het echt samen te doen. Ik hou heel erg van samenwerken en ik hoop op een leuk groepje, dus ik verwacht heel veel fun! Samen dingen uitzoeken, frustraties delen en er dan toch samen uit komen. Ik ken mezelf, ik kan nogal eens heel fierce worden maar als iemand dan zegt: nee joh, komt wel goed, dan ben ik ook gemakkelijk weer gerustgesteld.

Spannend

Over een jaar verwacht ik dat ik veel onafhankelijker ben, dat ik het gewoon zelf kan. Dat mensen misschien zelfs bij mij met vragen komen in plaats van andersom. Dat gaat best een beetje spannend worden natuurlijk. Je bent een vrouw in de IT en mensen kijken daar toch anders naar, dus die uitdaging lijkt me spannend. Aan de ene kant kijk ik daar heel erg tegenop en aan de andere kant denk ik, ik laat ze straks wel zien wat ik kan!

Echt ready

Ik heb zin om nu echt van start te gaan. Ik heb nu echt zoiets van, kom op, we gaan! Ik heb ontzettend veel zin in de opleiding. Bezig zijn met het gepuzzel van het programmeren en daar veel meer over te leren. Ik weet een beetje van html door de Mini Course en ik heb zoiets van: laat de rest maar komen. Ik ben echt ready. Ja.

Wil je net als Marit ook een carrièreswitch maken naar een leuke en goedbetaalde baan? Doe de persoonlijkheidstest om te kijken of programmeren bij je past, of test je kennis als je al enige programmeer ervaring hebt!