Van in- en uitvoer van auto-onderdelen naar front-end programmeur

Martijn den Toom

‘Het kwam er steeds niet van door andere verplichtingen.’

‘Programmeren heeft altijd mijn interesse gehad, ondanks dat ik geen informatica-achtergrond heb. Ik had andere prioriteiten, werd vader en had andere verplichtingen waardoor het er niet van gekomen is. Ik werkte jaren voor een Koreaans automerk en gaf leiding aan een team, samen verantwoordelijk voor de invoer en uitvoer van reserveonderdelen naar diverse bestemming in (en buiten) Europa. Op een gegeven moment wilde ik wat anders. Toen ik goede afspraken met mijn toenmalige werkgever kon maken, besloot ik vol goede moed te starten.’

Winc Academy Martijn

‘Ik koos voor Winc Academy omdat het verhaal klopte en je online leert. En zo files vermijd.’

‘Van Rotterdam naar Amsterdam reizen, dat doen Rotterdammers niet graag! Toch koos ik voor de Amsterdamse Winc Academy. Omdat het verhaal klopte en omdat je online leert. Daarmee vermijd je de files en zo, dat speelt ook mee. Door dat online leren ben je nu eigenlijk heel flexibel en toch zit je bij elkaar via de videoconference en online-communicatiemiddelen. Eerst heb ik de Mini Course van 3 dagen gedaan, pas daarna heb ik de knoop echt doorgehakt. Toen wist ik dat het iets voor mij was. En de manier van lesgeven vond ik ook leuk.

‘Door de Mini Course ben ik er voor mezelf achter gekomen dat ik het leuk vind.’

Je trekt je natuurlijk wel op aan medecursisten, ik dacht soms: waarom doe jij deze cursus, je kunt het al! Maar uiteindelijk heb ik denk ik wel iets moois ingeleverd en ben ik er voor mezelf wel achter komen dat ik het leuk vind. Na de Mini Course heb ik via LinkedIn-learning nog wat bijspijkering en herhaling gedaan.

‘Zin om meer zekerheid te krijgen en om aan de slag te gaan’

De komende weken, tijdens het doen van de front-end opleiding, verwacht ik dat ik meer leer over het maken en onderhouden van websites. Meer informatie krijg over webshops, de tools, een stukje netwerk van medestudenten, leraren en wat er omheen hangt. En ik hoop dat ik ook een baan via Winc Academy kan krijgen.

In het komende half jaar heb ik veel zin, het is toch een nieuwe periode. Ik heb er het meeste zin in om veel nieuwe mensen te leren kennen en natuurlijk om aan de slag gaan. Ik heb nog maar een tipje van de sluier gehad tijdens de Mini Course, kijk ernaar uit dat ik nog meer begrijp van de wereld van web development, meer tools leer kennen. Zoals Java-script: ik weet dat het bestaat, maar wat het doet? Geen idee. Daar heb ik dus wel zin in, om dat tot mij te nemen en daar meer wegwijs in raken, waardoor ik toch de zekerheid krijg om wat zelfstandig aan de slag te kunnen.

‘Misschien werk ik straks wel vanaf een zonnig eiland.’

Mijn uiteindelijke droom is om voor mezelf te beginnen en om zo meer flexibel te zijn. Opdrachten uit te voeren. Misschien wel vanaf een zonnig eiland, je weet het niet, zou zomaar kunnen!

Wil je ook een carrièreswitch maken naar de leuke en goedbetaalde baan? Volg net als Martijn de Mini Course en kijk of het bij je past en of je het leuk vindt. Mét concreet resultaat.