Van klachtenbehandelaar en financieel adviseur naar programmeur

Merel Sterker

Als klachtenbehandelaar in de financiële wereld merkte ik op een gegeven moment dat ik het niet meer zo leuk vond. Dus toen dacht ik: ik wil écht iets nieuws! Programmeren, ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik had ook geen vooroordelen. Ik wist het gewoon niet. Dus toen dacht ik: misschien is het een schot in de roos. Daarom wilde ik het proberen: juist omdat ik het absoluut nog niet kende, wilde ik het idee ook niet afschrijven.

Eigenlijk twijfelde ik maar heel even. Kijk, ik had een goede baan. En ik kon door met een goede baan. Ik had natuurlijk ook ergens anders kunnen gaan werken. Door deze carrièreswitch heb ik financieel wel even iets minder zekerheid. Het duurt vast even om op hetzelfde niveau te komen. Maar ja, goed, dat weet je. Mijn partner heeft gelukkig ook een baan, dus wat dat betreft is inleveren wel de moeite waard.

Vanwege de duur van de opleiding heb ik voor Winc Academy gekozen. Ik had wat filmpjes gezien en vond ze sympathiek. En, vanwege het terugbetalingssysteem. Hoe dat in elkaar zit, dat er een mogelijkheid is om via Winc een baan te krijgen. Eerst deed ik een 3-daagse cursus, dat was heel leuk. Eerst twee dagen theorie en dan kan je dat allemaal op de derde dag toepassen en heb je een heel leuke website gebouwd! Misschien niet meteen à la 2019, maar wel prima en ik vond het echt leuk om te merken dat je met heel weinig al best veel kunt doen.

Nu ben ik aan de zesweekse front-end opleiding begonnen. Ik denk dat het heel pittig gaat worden, maar wel een ontzettende uitdaging. Ik denk en hoop dat ik heel veel ga leren en dat ik dat daarna kan toepassen, dat ik leuke dingen kan maken. Natuurlijk weet ik nog niet precies wat ik allemaal ga leren en wat ik aan het eind van de rit precies kan. Dus wat ik spannend vind is: misschien kan ik het niet, misschien is het toch niets voor mij? Dat is het enige dat eigenlijk wel spannend is, voor de rest heb ik er vooral veel zin in.

Het lijkt me leuk dat ik straks wat meer kan. Dat je denkt van: o, ik zou dit willen maken, o, dat heb ik vorige keer geleerd en dat kan nu gewoon! Dat je wat meer handvatten en kennis hebt en gewoon kunt maken wat je in gedachten hebt. Dat is natuurlijk echt fantastisch.

Mijn grootste doel is dat ik over een tijdje voor een leuk bedrijf werk, met leuke collega’s, en dat ik een uitdagende baan heb. Dat ik een uitdaging heb en door kan blijven leren en er in principe geen plafond is. Dat is trouwens ook een van de redenen waarom ik voor programmeren heb gekozen, je kan altijd doorgaan met leren! Dus dat is wat ik hoop, dat ik een leuke, uitdagende baan krijg. En het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als dat in programmeren is.

Wil je net als Merel ook een carrièreswitch maken naar een leuke en goedbetaalde baan? Doe de persoonlijkheidstest om te kijken of programmeren bij je past, of test je kennis als je al enige programmeer ervaring hebt!