Blog

Baan

Afgeronde opleiding, en dan? – Zo helpen wij jou aan een baan!

Kennis opdoen bij Winc Academy is erg leuk, maar met die kennis aan de slag gaan bij een bedrijf is natuurlijk nog veel leuker! Vanuit Winc Academy onderhoudt Jeroen het contact met partnerbedrijven en ondersteunt hij studenten bij hun zoektocht naar een baan. Hieronder legt hij uit hoe hij er samen met de studenten voor zorgt dat zij binnen drie maanden aan het werk zijn als programmeur.

Drie maanden is snel, gaat dat echt lukken?

“Om te beginnen is het belangrijk om je te realiseren dat wij zeer gemotiveerd zijn om jou te helpen bij het vinden van werk. Het feit is namelijk dat onze studenten niet hoeven te betalen voor de opleiding wanneer zij niet binnen drie maanden een leuke baan gevonden hebben. Zo zeker zijn wij dus van onze zaak!

Het vinden van een baan is indirect ook onderdeel van onze opleiding. We hebben in het programma tijd ingeruimd om te werken aan jouw persoonlijke presentatie. Denk daarbij aan het opzetten van een Github-account en LinkedIn-profiel. Ook tips om actief aan je digitale presentatie te werken zullen wij aanreiken. Daarnaast zullen we samen met iedere student een profiel opmaken waarin men zichzelf kan presenteren. Naast het benoemen van opgedane kennis en kunde willen we potentiële werkgevers ook vertellen wat jouw motivatie is om als programmeur aan de slag te gaan. Aangevuld met o.a. de uitslagen van de assessments die je hebt gemaakt voor de toelating aan onze academy zijn we vervolgens in staat om een goed beeld te geven van wie je bent. Deze informatie delen wij met onze partnerbedrijven met daarbij de vraag of zij interesse hebben om jou na het succesvol doorlopen van de opleiding eventueel in dienst te nemen.”

Klinkt goed! Wat als een partnerbedrijf geïnteresseerd is in mij?

“Wanneer deze interesse er is brengen wij het bedrijf en de student met elkaar in contact, zodat er voor aanvang van de opleiding of daarna een kennismaking plaats kan vinden. We organiseren dit soort gesprekken bewust niet tijdens de opleiding omdat gedurende deze zes weken de focus vooral op het studeren moet liggen. Wanneer zowel het partnerbedrijf als de student enthousiast zijn zal het bedrijf een contractvoorstel doen. Wanneer deze door de student geaccepteerd wordt spreken we van een match en zal de student na afloop van de opleiding zo spoedig mogelijk als programmeur aan de slag gaan.”

En wat als er geen match is met een partnerbedrijf?

“Ondanks dat ons netwerk onder bedrijven steeds harder groeit is het niet zo dat wij alle studenten aan een baan kunnen helpen bij een partnerbedrijf. Wanneer we kijken naar onze ervaringen tot nog toe zien we dat ongeveer de helft bij een partnerbedrijf aan de slag kan. De andere helft gaan we op een andere manier helpen bij het solliciteren. Zo geven we praktische tips voor het opstellen van je motivatiebrief en CV. Ook laten we je zien waar en hoe je relevante vacatures kan vinden. Daar komt bij dat we ook mee zullen kijken hoe het solliciteren gaat. Hiervoor werk je met een speciale tool waarmee je een overzicht creëert van al je lopende sollicitaties. Bijkomend voordeel is dat wij ook inzicht krijgen in je banenjacht, zodat wij nog specifieker advies kunnen geven. Wat vinden bedrijven belangrijk om terug te zien in een motivatie? Op welke manier kan ik mij het beste voorbereiden op een test die men afneemt als onderdeel van het sollicitatieproces?”

Dus, hoe zit het nou precies met die baangarantie?

“Uiteindelijk is het natuurlijk de verantwoordelijkheid van iedere student zelf om die job te vinden. Daarom stellen wij de voorwaarde dat jij na de opleiding vijf sollicitaties per week moet versturen. Wij zien het echter wel als onze plicht om jou op alle mogelijke manieren te ondersteunen in dit proces. Wanneer je dus kiest voor Winc Academy dan kies je daarmee niet alleen voor een zeer gedegen opleiding maar ook voor een kickstart van je zoektocht naar een baan als programmeur. We geven je zelfs de garantie dat als wij samen, ondanks die vijf sollicitaties per week, die baan niet binnen drie maanden hebben gevonden we je ook geen rekening zullen sturen voor onze opleiding.”

Wil je ook aan de slag als programmeur? Schrijf je in voor de Mini Course en ontdek of programmeren iets voor jou is!